Reuters: meer jonge Amerikanen betalen voor nieuws

Nieuws |

Dit is te lezen op NiemanLab. Ook het aantal donaties aan nieuwsorganisaties steeg. De groei komt van jonge Amerikanen (tussen 18 en 35 jaar) en politiek linkse lezers.
In vergelijking met de 36 andere door Reuters onderzochte landen is deze groei opvallend. In de meeste andere landen was geen significantie groei te zien. Noorwegen, Denemarken en Zweden hebben de meeste betalende nieuwsconsumenten, in Nederland betaalt 14 procent van de bevolking voor nieuws.
In alle landen bleken nieuwsconsumenten vooral bereid te betalen voor breaking news; 41 procent gaf aan hier geld voor over te hebben. Analyse en commentaar delen een tweede plek in deze lijst.
Het rapport van Reuters, dat verschillende aspecten van digitale nieuwsconsumptie onderzocht, bevatte meer opvallende resultaten. Zo lijkt het gebruik van sociale media de nieuwsconsumptie van gebruikers juist te diversifiëren, in plaats van te beperken. Ook lijkt het eerder groeiende gebruik van ad-blockers te zijn gestagneerd, zijn juist nieuws-apps weer in trek en doet ook Apple News het goed.
Het Reuters Instituut onderzocht het digitale nieuwsverbruik van meer dan 70.000 mensen in 36 landen, door middel van een online enquête en focusgroepen. Een aantal landen werden dit jaar voor het eerst in het onderzoek meegenomen: Slowakije, Kroatië, Roemenië, Taiwan, Hong King, Maleisië, Singapore, Argentinië, Chili en Mexico.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.