Nieuws

Het Stimuleringsfonds lanceert een nieuwe journalistieke Denktank voor jonge denkers tussen de 20 en 30 jaar die zich willen inzetten voor de toekomst van de journalistiek. De Denktank gaat aan de slag met actuele journalistieke vraagstukken en adviseert de mediasector – gevraagd én ongevraagd. Aanmelden voor de selectiedag kan t/m 15 oktober.

De Denktank behandelt elk jaar een actueel thema of probleem binnen de journalistieke sector. De thema’s zijn daarbij uiteenlopend, van verdienmodellen en journalistiek vertrouwen, tot nieuwe vertelvormen en diversiteit. Ook gaat de Denktank aan de slag met praktische vraagstukken en cases, waarbij wordt samengewerkt met mediapartijen, start-ups, onderwijs en politiek. Met advies en praktische oplossingen draagt de Denktank bij aan een toekomstbestendige journalistieke sector.

 

De ideale deelnemer aan de Denktank is goed ingevoerd in de Nederlandse journalistiek. Hij of zij weet wat er speelt, met welke uitdagingen de sector kampt en welke nieuwe initiatieven er zijn. Dat betekent niet dat alle leden van de Denktank zelf journalist hoeven te zijn; vernieuwende inzichten komen vaak ook van buiten de sector. We verwachten geen kant en klare oplossingen, maar wel een kritische, creatieve en analytische blik. Als deelnemer ben je bereid een keer per maand een avond samen te komen in Utrecht en daarnaast nog zo’n acht uur per maand aan de denktank te besteden.

Ga voor meer informatie en aanmelden voor de selectiedag naar svdjdenktank.nl

18 september 2018
198 woorden 1 min. lezen

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.