The Common Affairs wil journalisten en ontwerpers verbinden

Nieuws |
  • Redactie
  • 03 mei 2017
  • 320 woorden , 1 min. lezen

Wat is The Common Affairs?

The Common Affairs is een internationaal en interdisciplinair platform voor journalistiek en design. Een initiatief dat mediaorganisaties, journalisten en ontwerpers verbindt en uitdaagt om gezamenlijk experimentele journalistieke producties te realiseren die aansluiten bij een hedendaags publiek.

Hoe gaan jullie dat aanpakken?

Deze pilot van The Common Affairs richt zich op het ontwikkelen van onderzoek en activiteiten waarbij het samenwerken, experimenteren en ontwikkelen van nieuwe journalistieke vormen centraal staat. De onderdelen die binnen deze aanvraag aan bod komen zijn: TCA Lab (casestudies bestaande uit samenwerkingen tussen mediaorganisaties, journalisten en ontwerpers) en TCA Symposium (evenement waar de resultaten van het TCA Lab worden gepresenteerd aan mediaorganisaties, journalisten en ontwerpers).

Wat maakt jullie plan vernieuwend?

  • The Common Affairs biedt een expertise waar in de praktijk weinig ruimte voor is, namelijk het aanmoedigen en faciliteren van gelijkwaardige interdisciplinaire samenwerkingen en het realiseren van experimentele en representatieve uitingen die aansluiten bij een hedendaags publiek.
  • The Common Affairs is onafhankelijk en navigeert bewust buiten bestaande instituties, maar staat direct in contact met mediaorganisaties, journalisten, en ontwerpers.
  • Wij signaleren een groeiende groep ontwerpers die vanuit een interesse voor maatschappelijke vraagstukken nieuwe mediavormen ontwikkelen die nauw aan kunnen sluiten bij een journalistieke boodschap. Wij hebben ons dan ook tot doel gesteld om deze vernieuwende ontwerpers te verbinden met mediaorganisaties  en journalisten, die interesse hebben om de expressieve dimensie van hun producties en uitingen te vergroten.

Hoe gaan jullie er geld mee verdienen?

The Common Affairs biedt haar dienstverlening aan bij mediaorganisaties die graag uitgedaagd willen worden om experimentele journalistieke producties te realiseren die aansluiten bij een hedendaags publiek.

Van welke eerdere samenwerking tussen journalisten en ontwerpers worden jullie helemaal wild?

Wij zijn geen initiatieven tegengekomen die zich erop richten om mediaorganisaties, ontwerpers en journalisten te verbinden en uit te dagen zoals wij dat momenteel voor ogen hebben.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.