Nieuws | Kort nieuws

Bij het grote publiek lijkt het nog niet zo bekend, maar Facebook heeft een functie waarmee mediabedrijven live audio kunnen uitzenden. The Economist heeft inmiddels zes keer audio gestreamd, waarvan één keer vanuit Nigeria. De andere vijf waren discussies over economie. Tegenover Digiday legt The Economist uit hoe het tot nu toe bevallen is.

The Economist benadrukt dat Facebook Live Audio nog in een experimentele fase zit. Er wordt gekeken welke onderwerpen het beste werken en met welke frequentie er posts gemaakt moeten worden. Voorlopig gaat het hen meer om het creëren van een community dan om het halen van een groot bereik.

Voor- en nadelen


Een voordeel van de live-audio is dat het veel minder data nodig heeft dan Live Video, waardoor het uitermate geschikt is om te gebruiken in plaatsen met weinig bereik. Een probleem is dan weer dat gebruikers de audio lastiger kunnen vinden, en dat iPhonegebruikers het niet buiten de app kunnen luisteren.
Tot nu toe wordt de functie, die sinds december bestaat, slechts door een handvol mediapartners van Facebook gebruikt. Het Peruaanse mediabedrijf RPP Noticias streamde 19 audioposts, The Economist zes, BBC Arabic drie en NPR streamde één keer.

08 maart 2017
140 woorden 1 min. lezen
Tags: Facebook Live, Facebook Live Audio, The Economist

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.