The Washington Post start met een online kruiswoordpuzzel

Nieuws |

Met het initiatief wil de Washington Post de kruiswoordpuzzel mogelijk maken op elk apparaat, op elke plek en op ieder moment. Dit is te lezen in een interview van NiemanLab met de oprichter van het puzzelplatform, John Temple.
 
Temple richtte in 2013 online platform PuzzleMe op, dat de mogelijkheid biedt kruiswoordpuzzels op maat te maken. Uiteenlopende instanties, zoals kranten, maar ook universiteiten en overheidsinstanties, kunnen met het PuzzleMe-mechanisme zelf een kruiswoordpuzzel maken voor een specifiek publiek. Temple: “Bijvoorbeeld op basis van nieuws, hún nieuws.”
 
Het platform ontstond vanuit de wetenschap dat trouwe lezers nogal verknocht zijn aan dagelijks terugkerende rubrieken, zoals strips, spelletjes en puzzels. “Het heeft me als krantenredacteur altijd verrast hoe veel lezers om hun puzzels geven, zegt Temple hierover. “Wanneer je een fout maakt of de puzzel vergeet te plaatsen, gaat de telefoon onophoudelijk over. Een slechte vraag – of een slecht antwoord – en men houdt er niet meer over op.” 
 
De online kruiswoordpuzzel moet de band met de lezer versterken door nog beter in te spelen op zijn of haar interesses. De puzzels zijn daarom gemakkelijk te verrijken met beeld, audio of video. “De dagen van zwart-witpuzzels lijken voorbij.”

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.