Trees van VPRO-Human zorgt voor interactieve onderzoeksjournalistiek

Nieuws |

Trees moet volledig inzicht bieden in het journalistieke proces, meldt de VPRO in haar persbericht. De journalisten delen hun keuzes, afwegingen en onzekerheden en maken daarbij gebruik van input van het publiek. In de online ‘storyspace’ van Trees onderzoeken ze de verhalen samen. Uiteindelijk zijn de onderzoeken als podcasts te beluisteren, met visuele toevoegingen zoals foto’s, grafieken en datavisualisaties.

Pad kiezen

Met die combinatie speelt Trees in op het veranderende mediagebruik van jongeren. Voor ieder onderzoek brainstormen drie journalisten over de verschillende benaderingen van het onderwerp. Wanneer ze ieder een eigen kant op gaan, kiest de appgebruiker welk pad hij volgt, zodat hij de journalist kan helpen. De gebruiker kan er ook voor kiezen om alleen te volgen en te luisteren.
Het Stimuleringsfonds draagt bij aan de inhoudelijke ontwikkeling van het platform, waarvoor de VPRO en Human verantwoordelijk zijn. De technische ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Google Digital Nieuws Initiative.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.