Twee journalistieke prijzen gaan samen in Lira Scherpenzeel Prijs

Nieuws | Nieuws
  • Redactie
  • 18 februari 2016
  • 291 woorden , 1 min. lezen

De nieuwe prijs is een samenvoeging van de Lira Correspondentenprijs en de Dick Scherpenzeel Prijs. De Lira Correspondentenprijs werd van 2013 tot en met 2015 uitgereikt voor de beste freelance buitenlandcorrespondent. De Dick Scherpenzeel Prijs, die voor het laatst werd uitgereikt in 2013, bestaat sinds 1975 en is daarmee een van de oudste journalistieke prijzen van Nederland. De prijs is genoemd naar Dick Scherpenzeel, een pionier in Nederland op het gebied van berichtgeving over niet-westerse landen.

De prijs

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 5.000,-. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs van € 2.500,- voor jonge journalisten, geboren in 1986 en later. De prijs geldt voor de complete berichtgeving van een journalist: print, radio, tv, fotografie, online en blogs. Voorwaarde is wel dat er altijd sprake moet zijn van een tekstcomponent. Bij de beoordeling door de jury zal de nadruk komen te liggen op tekstproducties. De inzendingen moeten Nederlandstalig zijn en gemaakt voor Nederlandse media.

Inzenden

Kandidaten kunnen hun werk per e-mail of per post in drievoud indienen op het onderstaande adres. De inzendingen zullen beoordeeld worden door een jury. Deze bestaat uit voorzitter Hans Laroes (oud-hoofdredacteur van de NOS), Naima Azough (programmamaker en oud-politica) en Saskia Dekkers (Europacorrespondent van Nieuwsuur). De uiterste inzenddatum is 1 maart 2016. De prijs zal medio mei worden uitgereikt. De organisatie van de prijs is in handen van Vice Versa, het journalistieke platform over mondiale samenwerking, met ondersteuning van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. De organisatie van de prijsuitreiking is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en het prijzengeld is beschikbaar gesteld door Stichting Lira. Het juryreglement is hier te vinden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Joke Pisters via info@viceversaonline.nl of 030 – 303 55 50. De inzendingen kunnen worden gestuurd naar: Stationsplein 12, 6512 AB te Nijmegen.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.