Verticale video's vergroten bezoek BBC-app

Nieuws |

Het aanbod van verticale video’s heeft het aantal bezoekers van de BBC-app in een jaar verhoogd met 30 procent, meldt Digiday op basis van informatie van de BBC. Het aantal video’s dat een gebruiker bekijkt is gestegen met 20 procent. Ook de loyaliteit van gebruikers neemt toe. Degenen die verticale video’s bekijken bezoeken de app drie keer vaker dan gebruikers die dat niet doen. De BBC wilde geen exacte cijfers geven, maar uit data van derden blijkt dat de BBC News-app meer dan 20 miljoen unieke gebruikers had in oktober van dit jaar.
De BBC heeft een team van 20 mensen dat video’s maakt. De meeste verticale video’s zijn aangepaste versies van bestaande horizontale video’s. Daarnaast probeert de BBC de verticale sectie te onderscheiden qua toon, om jongeren aan te trekken.
Hoewel de trend van video’s die precies in je mobiele beeldscherm passen voor de hand ligt door het toegenomen smartphonegebruik, zijn er nog maar weinig uitgevers die hierop inzetten. Het format vereist een verandering in opname en montage van beeld en ook adverteerders blijven achter. Toch zijn er interessante mogelijkheden, aldus de BBC. Er is ruimte voor verticale video’s in de nieuwste versie van Apple, een platform dat de BBC alsgebruikt in de VS en vanaf volgende maand ook in het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.