Online videoplatform van De Telegraaf op 1 mei de lucht in

Nieuws |

Dat meldt de Telegraaf Media Groep (TMG). VNDG is straks voor desktopgebruikers bereikbaar via www.telegraafvandaag.nl. Voor mobiele bezoekers (iOS en Android) is er de app VNDG.

VNDG komt met nieuwsbulletins en sportsamenvattingen (voetbal en hockey), maar ook ‘echte’ programma’s die zowel via een vaste programmering als on demand te bekijken zijn. Zo krijgt Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel zijn eigen programma en wordt er een realityserie gemaakt over volleybalster Estavana Polman. Een deel van het aanbod is ‘premium’ en alleen zichtbaar voor Telegraaf-abonnees.

De Telegraaf is de grootste krimper in landelijke-dagbladenland en wil multimedialer worden. TMG wil met VNDG “hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content” aanbieden. Het lijkt erop dat VNDG het einde betekent van Telegraaf TV, waar vooral video’s van externe partijen te vinden zijn.

VNDG werd in oktober 2016 al aangekondigd. Vandaag zetten we een grote stap van woord naar beeld, maar de krant blijft de creatieve kurk en het boegbeeld van dit bedrijf, zei adjunct-hoofdredacteur Marijn Jongsma destijds tegen de Volkskrant.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.