Digitale bijeenkomst

Digital News Report 2024

Het Commissariaat voor de Media presenteert op maandag 17 juni 2024 het Digital News Report Nederland. Het rapport geeft inzicht in het nieuwsgebruik van Nederlanders en in interesse en vertrouwen in nieuws. Ook worden trends over de jaren in kaart gebracht en vergeleken met informatie uit andere landen.

Het Digital News Report wordt op 17 juni tussen 14:00 – 15:30 uur gepresenteerd in een online webinar. Daarbij wordt als eerste stil gestaan bij de belangrijkste onderzoeksresultaten. Vervolgens gaat Elger van der Wel in gesprek met mensen uit het vak over actuele ontwikkelingen en vraagstukken. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt. Houd hiervoor de website van het Commissariaat van de Media in de gaten.

Digital News Report 

Sinds 2018 werkt het Commissariaat voor de Media samen met The Reuters Institute for the Study of Journalism en brengt jaarlijks de Nederlandse versie van het Digital News Report uit. Het rapport laat ontwikkelingen zien in het gebruik van nieuws. Dit onderzoek wordt wereldwijd gedaan in maar liefst 47 landen.

Datum
17 juni 2024
Tijd
14:00 – 15:30 uur
Organisator
Commissariaat voor de Media
Tickets