Expositie

Expositie: Feiten, Feiten, Feiten

Wat vindt een geïnterviewde van een journalist? Wat gaat goed en wat kan beter? Welke lessen zijn er te leren? Antwoorden op deze vragen krijg je bij een bezoek aan de expositie ‘Feiten, Feiten, Feiten’ in Beeld & Geluid Den Haag.

Vakblad Villamedia Magazine vroeg 10 jaar lang aan niet-journalisten wat zij ‘de pers’ zouden adviseren. Journalist Raymond Krul en fotograaf Duco de Vries maakten zo een kleine 100 portretten. In de tentoonstelling kom je in aanraking met een pakkende selectie uit deze ‘lessen voor de pers’. Zie hoe buitenstaanders over journalisten en media denken. Er zijn een aantal overeenkomsten, maar ook verschillen. Tegelijkertijd wordt een tijdsbeeld van het afgelopen decennium getoond.

De makers

Journalist Raymond Krul is al meer dan 20 jaar actief in het journalistieke landschap en de media. Op dit moment is hij hoofdredacteur van De Dag Vandaag. Daarvoor was hij actief voor onder andere voor Villamedia, Broadcast Magazine, Esquire en NRC Handelsblad. Ook heeft hij meerdere boeken gepubliceerd waaronder Denken & Doen. 

Fotograaf Duco de Vries begon zijn fotografie carrière in New York. Hij belandde daar tijdens zijn studie kunstgeschiedenis en de ervaringen die hij daar op deed, leidde tot zijn eerste stappen in het fotografielandschap. Hij werkte uiteindelijk voor verschillende bladen en reclamebureaus en publiceerde ook meerdere boeken waaronder De Ontmoeting. Duco omschrijft portretfotografie tot zijn grote liefde. Dit komt gedurende de expositie volledig tot zijn recht.

Feiten, Feiten, Feiten bezoeken

De expositie: ‘Feiten, Feiten, Feiten’ is van 8 oktober 2023 tot en met 4 februari 2024 te bezoeken in Beeld & Geluid Den Haag. De ticketprijs is maximaal €12,50 (korting voor museumkaarthouders of bepaalde leeftijdsgroepen). Geïnteresseerd? Meer informatie is te vinden op de website.

Datum
15 juli / 04 februari 2024
Locatie
Beeld & Geluid Den Haag
Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag
Organisator
Beeld & Geluid Den Haag
Kosten
€12,50
Tickets