Workshop

Masterclass ‘Collaboration as a competence’ deel 1

Wil jij meer leren over hoe je (crossborder) samenwerkingsprojecten begeleidt en coördineert? En lijkt het je interessant om collega-journalisten hierin te kunnen trainen? Doe mee met de masterclass ‘Collaboration as a competence’ van Brigitte Alfter op 10 mei en 28 juni. Lees hieronder meer info over de training en het subsidieprogramma waar deze onderdeel van uitmaakt.

Let op: deze masterclass bestaat uit twee dagdelen op 10 mei en 28 juni. Het is niet mogelijk om één dag mee te doen. 

Samen met Arena for Journalism in Europe wil het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor de Journalistiek onderzoeken in hoeverre de principes van ‘cross border collaborative journalism’ toe te passen zijn op de grenzen die we binnen Nederland kennen. Op tal van plekken spelen dezelfde kwesties die zich voor deze aanpak lenen, of het nu gaat om jeugdzorg, energietransitie, klimaat of grote bouwprojecten. Wat als journalisten vanuit verschillende streken, landelijk, regionaal en lokaal, de krachten nog meer zouden bundelen?

Vanaf juni opent SVDJ daarom een nieuwe subsidieregeling in het kader van thematische samenwerking, die journalisten vanuit welke regio dan ook, freelance of in dienst, ondersteunt bij nieuw te vormen onderzoeksjournalistieke samenwerkingsprojecten. Als onderdeel van dit subsidieprogramma, organiseren we een masterclass ‘collaboration as a competence’, bedoeld om (eind)redacteuren op te leiden in het begeleiden van dergelijke crossborderprojecten en teams van journalisten.

🔗Wat
Live in Utrecht leren deelnemers hoe zij grote journalistieke brainstorms en crossborder-samenwerkingsprojecten kunnen begeleiden, op basis van de meest recente theorie, voorbeelden en lesmateriaal. Daarbij is specifiek aandacht voor hoe deze cross border aanpak vertaald kan worden naar regionale en lokale initiatieven. Voertaal van deze masterclass is ENG.

Waarom meedoen?
Doe nieuwe kennis op van een relevante en groeiende journalistieke discipline. Ontmoet inspirerende collega’s en bouw mee aan de ontwikkeling van dit vakgebied binnen Nederland. Train journalisten en krijg uitzicht op het direct en betaald in praktijk brengen van de opgedane kennis bij aankomende SVDJ evenementen.

🙋🏽‍♀️Voor wie?
Mid career journalisten met enige ervaring met eindredactie en mogelijk datajournalistiek, onderzoeksjournalistiek en/of project management.

💰 Kosten voor deelnemers
Gratis, deze training vergoeden we als SVDJ.

📆 Wanneer?
De masterclass bestaat uit twee dagdelen: 10 mei van 12 tot 17 uur & 28 juni van 15 tot 18 uur.

🚩 Waar?
n.t.b. in omgeving Utrecht

📞 Interesse?
Mail voor 2 mei een korte motivatie en cv naar onderzoeksjournalistiek@svdj.nl t.a.v. Steffan Konings

Datum
10 mei 2022
Tijd
12:00 – 17:00
Locatie
Omgeving Utrecht (ntb)
Organisator
Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
Kosten
Gratis