Bijeenkomst

Shermin Op Zondag: de staat van het nieuws en de journalistiek

Hoe ga je als grootste nieuwsorganisatie van Nederland om met het tanende vertrouwen in de journalistiek en met ‘structurele nieuwstwijfelaars’? Voor welke dilemma’s sta je als hoofdredacteur in tijden van #MeToo en onthullingen over grensoverschrijdend gedrag? En hoe kun je binnen de bestaande realiteit van Hilversum vernieuwen?

Ook in 2022 kwam de journalistiek regelmatig zelf in het nieuws; zo kondigden staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media en minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid extra maatregelen aan om de persvrijheid in Nederland te beschermen. Er werd onderzoek naar het vertrouwen van de nieuwsconsument verricht en er verschenen onthullingen over grensoverschrijdend gedrag op redacties.

 Shermin op Zondag trapt het nieuwe jaar met twee hoofdredacteuren af: Giselle van Cann, die in 2022 Marcel Gelauff opvolgde bij de NOS, en Sarah Sylbing, die sinds 2021 deel van de VPRO-hoofdredactie uitmaakt. Shermin Chavoushi spreekt hen over de uitdagingen, hun ambities en de huidige tijdgeest.

Meer informatie en tickets via de website.

Met de kortingscode ‘svdjrodehoed’ krijg je 5 euro korting op je ticket!

Datum
22 januari 2023
Tijd
16:00
Locatie
Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam
Kosten
10 euro (met kortingscode)
Tickets