Ook NRC komt met chatbot voor Facebook Messenger

NRC heeft gisteren de chatbot ‘NRC Update’ geïntroduceerd, die gebruikers dagelijks nieuws stuurt via Facebook Messenger. Eerder kwamen Jinek en de NOS al met een chatbot.

NRC Update geeft de gebruiker elke ochtend een overzicht van ‘het beste van NRC’. Daarnaast kunnen gebruikers op elk moment recente artikelen uit een bepaalde categorie opvragen, bijvoorbeeld Economie of Lifestyle.

De chatbot lijkt op die van de NOS, eveneens ‘Update’ geheten. De NOS-chatbot stuurt in plaats van ‘s ochtends, ‘s middags om twaalf uur een nieuwsoverzicht. Ook kan de gebruiker het laatste nieuws over een bepaald onderwerp opvragen. Dat kan bij NRC Update niet. (Lees ook: Is de chatbot van de NOS een verrijking?)

De eerste Nederlandse journalistieke chatbot op Facebook Messenger was die van Eva Jinek. Deze chatbot is minder op het harde nieuws gericht, en meer bedoeld als aanvulling op de talkshow van Jinek.

IMG_9107IMG_9106

Over Menno van den Bos

Menno van den Bos is freelance journalist en schrijft over media en maatschappij. Hij werkt voor Vrij Nederland, NRC, VICE en SVDJ.nl.

Reageer

Geef een reactie

*