591 lokale omroepen en huis-aan-huiskranten ontvangen steun uit het Steunfonds

Nieuws | Subsidie
  • Admin
  • 28 april 2020
  • 160 woorden , 1 min. lezen

Van 11 april tot 19 april 2020 konden bij het SVDJ aanvragen worden ingediend voor steun. Lokale omroepen en huis-aan-huiskranten vanuit het hele land hebben dit massaal gedaan. We hebben afgelopen week alle aanvragen beoordeeld en aan 591 lokale mediaorganisaties een krediet toegewezen. Na de looptijd van drie maanden wordt het krediet omgezet in een uitkering wanneer aan de voorwaarden van de steunmaatregel is voldaan. In totaal is er aan 181 lokale publieke omroepen en aan 410 huis-aan-huiskranten een krediet toegewezen. Alle aanvragers hebben hier inmiddels digitaal bericht over ontvangen en het merendeel van de kredieten is uitbetaald.

We zijn blij dat we op korte termijn een praktische invulling hebben kunnen geven aan deze steunmaatregel voor lokale media. We hebben de hoop dat deze mediaorganisaties, mede dankzij het krediet, hun onmisbare lokale nieuws- en informatievoorziening kunnen voortzetten.

Voor meer informatie over het Steunfonds kunt u www.svdj.nl/steunfonds raadplegen. Heeft u vragen over het steunfonds kunt u mailen naar steunfonds@svdj.nl.    

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.