Nieuws

De twee winnende teams van The Challenge 2017 zijn Are We Europe en ZZPeer. Tijdens het congres Media van Morgen werd bekendgemaakt dat beide teams een subsidie van 20.000 euro, begeleiding en een kantoorruimte in de wacht gesleept hebben. Een aanmoedigingsprijs van 5.000 euro was er voor Research Assistant.

Dit jaar vond The Challenge voor het eerst plaats in de vorm van een vijf dagen durende Summerschool. Van de acht teams die meededen bleven er zes over die meedongen naar de prijs.
Are We Europe wil hét Europese netwerk van jonge creatieve Europese talenten zijn, en een platform van moderne storytelling dat jonge Europeanen verder met elkaar verbindt. ZZPeer stelt zich ten doel om bijscholing voor freelance journalisten betaalbaar te maken. Research Assistant is een tool voor onderzoeksjournalisten, die helpt bij het vinden van invalshoeken en doorzoeken van bronnen.

Media van Morgen

Op donderdag 26 oktober vond in De Nieuwe Liefde in Amsterdam de eerste editie van het congres Media van Morgen plaats. Een dag vol innovatieve journalistieke start-ups, nieuwe technieken en inspirerende journalistieke producties. Tijdens het congres werd ook de MRGN Publieksprijs uitgereikt. Winnaar is het team van The Playwall.
Lees meer over The Challenge Summerschool: Leuke ideeën zijn verleden tijd, originele oplossingen de nieuwe realiteit

Foto: Sean van der Steen

27 oktober 2017
167 woorden 1 min. lezen
Tags: research assistant, we are europe, zzpeer

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.