Beeld en Geluid koppelt nieuwsfeeds aan eigen archiefmateriaal

Nieuws |
  • Redactie
  • 30 mei 2017
  • 213 woorden , 1 min. lezen

Wat gaan jullie doen?

We onderzoeken of journalisten en producenten geholpen zijn wanneer ze over een actuele gebeurtenis razendsnel gerelateerd archiefmateriaal voorgeschoteld krijgen om te gebruiken in nieuwe producties.

Hoe gaan jullie dat aanpakken?

We bouwen een prototype dat op basis van newsfeeds suggesties doet voor archiefcontent uit het archief van Beeld en Geluid en valideren het prototype met journalisten en producenten.

Wat maakt jullie plan vernieuwend?

Roeland Ordelman
Roeland Ordelman

Het feit dat we automatisch suggesties doen voor interessante video content op basis van informatie in tekstbronnen (newsfeeds), zonder dat de gebruiker zelf een zoekvraag hoeft te formuleren.

Hoe gaan jullie er geld mee verdienen?

Door de technologie te integreren in producten (add-on model) of door de technologie direct te koppelen aan content repositores en hieraan een affiliate model of subscription model te koppelen.

Hoe verenigen jullie de bruikbaarheid van jullie tool bij een expositie, met de professionele bruikbaarheid voor de journalist?

De bruikbaarheid bij een expositie voor publieke gebruikers loopt voor een belangrijk deel parallel met de bruikbaarheid voor journalisten.
Foto Beeld en Geluid door Husky

Meer weten over het project? Projectleider Roeland Ordelman schrijft er op zijn website over. 

Lees ook: Zeventien pilots en prototypes kregen subsidie in het kader van de Regeling Journalistieke Innovatie

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.