Nieuws | Kort nieuws

De nieuwsagentschappen AFP, DPA en Ansa starten deze week de website European Data News Hub, waarmee ze journalisten wereldwijd willen voorzien van data over de EU.

De persbureaus AFP (Frankrijk), DPA (Duitsland) en Ansa (Italië) hebben gezamenlijk een website gelanceerd met informatie en data over de Europese Unie. De site, genaamd European Data News Hub (EDNH), is sinds deze week in de lucht.
Het doel is journalisten wereldwijd te voorzien van informatie over de EU, gebaseerd op onderzoeken en data, in de vorm van (interactieve) graphics, foto, video en audio. De content mag op websites, in kranten op radio en televisie worden gebruikt. De website is beschikbaar in vijf talen: Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.
European Data News Hub ontvangt subsidie van de Europese Commissie, maar opereert redactioneel onafhankelijk. De samenwerkende nieuwsagentschappen benadrukken dat ze naast informeren ook het debat willen stimuleren over onderwerpen zoals milieubescherming, migratie en werkgelegenheid.

06 juli 2017
124 woorden 1 min. lezen

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.