Elf initiatieven winnen Journalism 360 Challenge

Nieuws |

De Journalism 360 Challenge heeft dinsdag elf initiatieven bekendgemaakt die een geldbedrag krijgen voor journalistieke innovatie. Knight Foundation, Google News Lab en Online News Association lanceerden de Challenge dit voorjaar, met als doel het stimuleren van virtual reality (VR) en andere vernieuwende manieren voor het vertellen van journalistieke verhalen.
Journalism 360 Challenge ontving 800 aanmeldingen uit 43 landen en Amerikaanse staten. De ideeën waren afkomstig van start-ups, traditionele nieuwsorganisaties, lokale nieuwssites, universiteiten en publieke omroepen.
Onder de winnaars bevinden zich veel Amerikaanse initiatieven, maar ook ideeën uit Oekraïne, Spanje en Canada vallen in de prijzen. Voor de Journalism 360 Challenge was een bedrag van $285.000 beschikbaar. Elke winnaar ontvangt een bedrag dat varieert van $15.000 tot $30.000.
De winnende ideeën variëren van nieuwe cameratechnologie om de bodem van de oceaan in beeld te brengen, het opstarten van communities rondom VR en 360 graden-video, tot het gebruik van VR om data op een nieuwe manier te analyseren.
Volgens de organisatie zijn alle winnaars in staat nieuwe vormen van journalistiek te verbinden met de veranderende informatievraag van groepen of individuen. De bekroonde initiatieven versterken daarmee de toekomst van de journalistiek. Uit de tekst van de bekendmaking:

“It showed that journalists are seizing the opportunity to use emerging technology to create fresh forms of storytelling and engage with audiences in new ways.”

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.