IMMovator start acceleratorprogramma Media Matters

Nieuws | Nieuws
  • Redactie
  • 12 januari 2016
  • 410 woorden , 2 min. lezen

Start-ups: belangrijke schakel bij innovatie

Vanuit de gedachte dat start-ups in zowel hun eerste als tweede fase groei een belangrijke bijdrage leveren aan innovatie in de media heeft iMMovator in 2015 een start-upwedstrijd georganiseerd samen met onder meer Media Park Beheer en het Instituut voor Beeld & Geluid. Dat heeft een aantal start-ups opgeleverd dat zich in en rond het Media Park in Hilversum heeft gevestigd. In 2016 willen de partijen dit graag uitbouwen tot een volwaardig accelerator-programma dat de verbindende schakel vormt tussen bestaande mediabedrijven en scale-ups. Deze scale-ups krijgen toegang tot nationale en internationale mediaspelers, kapitaal en het netwerk; de bestaande bedrijven op hun beurt krijgen toegang tot talent, ideeën en nieuwe technologieën en diensten. Zowel scale-ups als bestaande bedrijven zijn daardoor beter in staat te groeien, omdat de accelerator beide partijen ontzorgt door de juiste verbindingen te leggen. Bovendien krijgt de lokale en regionale bedrijvigheid een belangrijke impuls.

De media-accelerator richt zich daarbij op de urgente vraag waar uitgevers, omroepen en andere ‘content providers’ mee worstelen: Hoe krijg je mediacontent daar, waar het qua inhoud, moment en platform voor de gebruiker de meeste relevantie heeft en hoe verdien je daar geld mee? Daarbij valt te denken aan nieuwe advertentiemodellen, nieuwe (journalistieke, video) formats, nieuwe distributiemodellen, en dergelijke.

Pilot in 2016, volwaardig in 2017

Het programma heeft in 2016 het karakter van een pilot om te kunnen onderzoeken op welke manier het programma de meeste toegevoegde waarde heeft voor de scale-ups en de mediabedrijven. Ook wordt onderzoek gedaan naar het businessmodel, de organisatievorm en de financieringswijze. Als de resultaten van de pilot positief zijn, wordt in 2017 met het volwaardige programma gestart. De pilot wordt meegefinancierd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Het project wordt getrokken door Rick van Dijk, projectleider bij iMMovator Cross Media Network en tot voor kort operationeel directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Als projectleider is hij vanaf 4 januari begonnen met het opzetten van het “Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier bij het Stimuleringsfonds gewerkt, maar wil verder groeien in kennis en vaardigheden. Dat kan in Hilversum bij iMMovator en specifiek bij het acceleratorprogramma. De afgelopen jaren heb ik me bij het Fonds veel met innovatie en start-ups beziggehouden en ik krijg nu die kans om op de opgedane kennis voort te bouwen op het Media Park in Hilversum. Het werken met jonge, enthousiaste mensen is erg inspirerend en als ik ook maar iets kan bijdragen aan hun succes, dan geeft dat erg veel voldoening”,

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.