Medium trekt gevestigde titels aan, betaalt 200 dollar per artikel

Nieuws |

Het online platform Medium plaatst sinds deze maand ook artikelen uit grote mediatitels achter hun betaalmuur, meldt NiemanLab. Tientallen artikelen uit onder meer The New York Times, The Financial Times, The Atlantic, The Guardian en Bloomberg werden tussen 1 en 24 oktober aangeboden aan Medium-abonnees.
Opvallend is dat in sommige gevallen de artikelen ook gratis via de eigen site van de titel te lezen zijn. NiemanLab schrijft dat een uitgever – die anoniem wenst te blijven en niet in zee ging met Medium – vertelt dat het platform 200 dollar betaalt per doorgeplaatst artikel. Dat is een ander betaalsysteem dan Medium hanteert voor auteurs die publiceren via het platform.
Op het platform Medium hebben gebruikers voor 5 dollar per maand toegang tot artikelen, blogs en essays van een brede groep schrijvers. Auteurs worden betaald op basis van het aantal ‘claps’ dat ze ontvangen voor hun stuk, vergelijkbaar met een ‘like’ op social media.
Voor Medium betekent de deelname van gevestigde titels een opwaardering van de kwaliteit van het aanbod. Deelnemende media verdienen op hun beurt geld aan artikelen die zij zelf soms gratis aanbieden. Bovendien komen ze in contact met nieuwe potentiële abonnees.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.