Nieuwe app CNN focust op video

Nieuws |

In de app worden gebruikers extra aangemoedigd om de video’s te bekijken. Een prominent ‘Watch now’ gedeelte op het scherm moet gebruikers over halen om het materiaal aan te klikken.
De nieuwe app heeft een kortere laadtijd, advertenties die beter op de video’s zijn afgestemd en nieuws dat via notificaties op een bepaalde doelgroep is afgestemd. Het videomateriaal op de app en de website is gelijk, maar de app wordt dagelijks op meer momenten voorzien van nieuw materiaal.
Van het aantal bezoekers dat maandelijks op de website van CNN te vinden is, heeft slechts tien procent ook de app gedownload. Toch is de interesse in video groot: de groep die de app gebruikt, kijkt 17x meer video dan de groep die de zender op de website consumeert.
De nieuwe app werd gefinancierd van de 20 miljoen dollar die de televisiezender vrijmaakte voor digitale uitbreiding. “Onze doelgroep kijkt steeds meer video’s op hun mobiel. We proberen in te spelen op de verwachting dat er in de toekomst meer video’s op mobiel worden gekeken dan op laptop of televisie”, aldus Rajin Persaud, verantwoordelijk voor de videoproducten bij CNN.

Meerwaarde

CNN heeft de afgelopen periode geprobeerd om op een directe manier in verbinding te staan met het publiek, vertelt de zender aan Digiday. “Het was de vraag hoe we iets konden bieden dat Facebook en Snapchat niet konden”, aldus productmanager Alex Wellen. “Deze app biedt functies die je op het web of op andere platforms niet kunt vinden.”
Het is de vraag hoeveel gebruikers de app daadwerkelijk zullen gebruiken. In 2010 lanceerde een app die 67 miljoen keer werd gedownload, maar slechts een fractie van dat aantal mensen heeft de app daadwerkelijk regelmatig gebruikt.
 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.