Nieuws maken over Breda met data uit de community zelf

Nieuws |
  • Redactie
  • 09 juni 2017
  • 209 woorden , 1 min. lezen

Wat gaan jullie doen?

Datamining Breda is een datajournalistiek platform dat nieuws maakt met data die de community van Breda over zichzelf en zijn omgeving verstrekt. Deelnemers ontvangen bitcoins voor hun bijdragen.

Hoe gaan jullie dat aanpakken?

Door stapje voor stapje de 3 pijlers op te bouwen: 1. community building, 2. sterke datajournalistiek opzetten en inrichten en 3. marktpartijen binden die marktonderzoek willen doen via Datamining Breda.

Team Datamining Breda
Het team van Datamining Breda. Onder: Stefanie Vermeulen

Wat maakt jullie plan vernieuwend?

Er bestaat nog geen platform dat met data van de lokale gemeenschap dagelijks nieuws maakt, waarbij de deelnemers de link naar het verhaal waarin ze zelf een rol spelen ontvangen en daarnaast gewaardeerd worden voor hun bijdrage.

Hoe gaan jullie er geld mee verdienen?

Datamining Breda bestaat uit 2 onderdelen: onafhankelijke datajournalistiek en marktonderzoek. Marktpartijen die ook data willen van de deelnemers cq lokale gemeenschap, betalen voor het marktonderzoek dat Datamining Breda voor ze doet.

Waarom is Breda de beste plek om dit platform te beginnen?

Ik woon in Breda. Partner van Datamining Breda is Breda Vandaag, dat dagelijks nieuws maakt en publiceert met een bereik van 150.000 unieke bezoekers per maand.
Lees ook: Zeventien pilots en prototypes kregen subsidie in het kader van de Regeling Journalistieke Innovatie

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.