Nieuws | Kort nieuws

Twain belooft met eigen algoritmes nieuws te ‘depersonaliseren’ en geen bubbels te creëren. Gebruikers krijgen een overzicht van artikelen die trending zijn op internet.

Nieuwsapp Twain presenteert aan gebruikers artikelen die uitsluitend geselecteerd zijn door algoritmes. De algoritmes zijn niet gepersonaliseerd, zoals bij Facebook. Twain belooft gebruikers een overzicht van relevante artikelen die trending zijn op internet en die zij anders wellicht niet zouden tegenkomen. De bedoeling is nieuws op die manier te ‘depersonaliseren’ en te verspreiden ‘buiten bubbels’.
Voor de selectie van artikelen gebruikt het algoritme onder meer data van sociale media. De, naar eigen zeggen, miljoenen nieuwsbronnen waar de artikelen vandaan komen, lopen uiteen: van Reuters en CNN tot Reddit en blogs.
Twain is een initiatief van de Kroatische Miran Pavic, redacteur bij de Kroatische nieuwssite Telegram. Voor de ontwikkeling maakte hij gebruik van fondsen, maar Twain zal in de toekomst ook advertenties gaan verkopen. De app is op dit moment alleen nog te downloaden op iOS-apparaten. Volgens Pavic zijn er plannen voor een Android-versie.

18 april 2017
143 woorden 1 min. lezen

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.