Met OtherWorld krijg je overal nieuws uit je omgeving

Nieuws |

In Manchester is dinsdag een test gestart met een experimentele storytelling-service, genaamd OtherWorld. Gebruikers van deze service krijgen via hun smartphone continu lokaal nieuws binnen, afhankelijk van de plek waar ze zich bevinden.
OtherWorld is geen app, maar werkt samen met Google. Gebruikers hoeven slechts een paar instellingen op hun telefoon aan te passen, waaronder het aanzetten van bluetooth. Hierdoor kan een gebruiker contact maken met ‘beacons’: apparaatjes die signalen uitwisselen met smartphones.
Gebruikers ontvangen door de beacons informatie over de plek waar ze zich op dat moment bevinden. Bijvoorbeeld nieuws over een sportwedstrijd waarnaartoe je onderweg bent, of informatie over een kunstwerk in de openbare ruimte dat zich vlak bij jou bevindt, of welk evenement er plaatsvindt in een park in jouw buurt. Via pushmeldingen krijgen gebruikers het nieuws gepresenteerd op hun smartphone.
OtherWorld voert de test uit in Manchester, tot het einde van dit jaar. Het heeft meer dan vijftig partners aan zich gebonden die content leveren, waaronder media, maar ook de politie, gemeente en lokale bedrijven en initiatieven. OtherWorld:

“We want to cover Manchester in all its glory. Alongside news, sports and culture, we’re particularly interested in giving a voice to those who need it most, be they independent businesses or creatives, good causes and communities, arts and cultural events, and everything in-between.”

Het is ook mogelijk om als gebruiker een verhaal te pitchen of een link te sturen naar OtherWorld. Het initiatief is een project van de start-up Like No Other, gefinancierd met steun van het Google Digital News Initiative.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.