Over het Stimuleringsfonds in de komende weken

Nieuws | SVDJ
  • Redactie
  • 20 maart 2020
  • 340 woorden , 2 min. lezen

Journalisten horen ook tot die groep. Zij immers doen verslag van wat er gaande is, doen hun best om zin en onzin van elkaar te onderscheiden en zoeken mensen met verstand van zaken om de situatie te duiden. Daaraan, blijkt uit alle cijfers, is meer behoefte dan ooit. Nu, onder immense druk, zal blijken wat die journalisten, die journalistieke organisaties, waard zijn. Bange, maar ook interessante tijden.

Gevolgen van de coronacrisis

Nu wij bij het Fonds ‘gewoon’ doorwerken, stuiten we ook op vragen die we nooit hadden verwacht. Wij hebben natuurlijk allemaal regelingen lopen, die plots op de kop worden gezet. Soms kunnen we zaken eenvoudig aanpassen (digitale bijeenkomsten in plaats van fysiek samenzijn), en soms is het lastiger. Voor iedereen die bij zo’n project van ons Fonds is betrokken, is het goed te weten dat we inventariseren wat de gevolgen zijn van de huidige ontwikkelingen en welke afspraken we kunnen maken om zo’n project – maar dan misschien op een andere basis of vanuit een andere invalshoek  – te laten doordraaien. Het kan ook zijn dat we besluiten een project tijdelijk te bevriezen en het weer op te pakken zodra dat weer veilig kan.

Gesprekken over projecten

Wij nemen ons voor om ons in al die gesprekken begripvol op te stellen. We moeten uiteindelijk wel bewijs hebben dat het geld goed is besteed, maar we bereiden ons voor op gesprekken die gaan over de wijze waarop het is besteed en de periode waarbinnen het is besteed. Want uiteindelijk zijn we een fonds voor de journalistiek. En als er ooit een moment was waarop de journalistiek niet alleen zijn relevantie kan aantonen, maar zich ook van zijn beste kant kan laten zien, dan is het nu.
Bestuur en medewerkers zien, met u, uit naar het moment waarop we ons weer veilig kunnen voelen, de draad weer kunnen oppakken, opgelucht kunnen ademhalen.
Alle goeds.

Contact met het Fonds? We zijn en blijven gewoon bereikbaar via 070-3617111 en info@svdj.nl, maar werken vanuit huis. Ontmoetingen op kantoor vinden voorlopig niet plaats. 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.