The Financial Times splitst video-aanbod in niches

Nieuws |

Het video-aanbod van The Financial Times wordt opgesplitst in verschillende niche-kanalen, meldt Digiday. Door deze zogeheten ‘verticals’ moet het makkelijker worden doelgroepen te bereiken en zijn de video’s aantrekkelijker voor toekomstige adverteerders.
De verticals krijgen een eigen YouTube-kanaal, FT-pagina en social media-accounts. Op dit moment zijn er twee niche-kanalen: FT Life over lifestyle-onderwerpen en FT Transact over onderwerpen binnen de financiële sector. In de komende maanden zal FT nog drie video-verticals lanceren. Op dit moment zijn de video’s journalistiek, maar FT kondigt aan dat ook branded content in het vertical-project past.
FT zet binnen de verticals in op video’s die lang houdbaar zijn en grotendeels losstaan van de nieuwsagenda. De extra inspanningen voor het video-aanbod zijn te verklaren door het belang ervan voor het aantal bezoekers dat terugkeert naar de site van FT. Regelmatig terugkerende bezoekers zijn potentiële nieuwe abonnees. “People are more likely to turn into quality visitors [and return to the site] if video is the first or second hit in their journey”, zegt Kay Josiah, hoofd commerciële ontwikkeling bij FT, tegen Digiday.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.