The Guardian US begint inzamelingsactie voor milieuserie

Nieuws |

De Amerikaanse tak van The Guardian is een crowdfundingsactie gestart ter ondersteuning van een serie artikelen over milieu en klimaat, genaamd This Land Is Your Land. Doel is een bedrag van $50.000 op te halen.
De serie gaat over verkoop van publieke grond in Amerika, het gebrek aan milieubescherming en de toenemende macht van de olie-, gas en mijnindustrie. “Your support will fund the Guardian’s in-depth coverage of this critical and under covered issue, and help us hold politicians to account”, staat bij de inzamelingsactie vermeld.
The Guardian kwam op het idee na publicatie van een artikel in januari over hoe Republikeinen Amerikaans land wilden verkopen. Dit artikel ging ‘viral’ en lezers bleken bovengemiddeld bereid ervoor te betalen. Het medium besloot dit onderwerp te gebruiken om te ontdekken of mensen financieel extra willen bijdragen aan specifieke content die hen interesseert. Als de actie slaagt zal The Guardian crowdfunding ook inzetten voor series over andere onderwerpen.
The Guardian benadrukt tegenover Digiday dat de nieuwsagenda en de inhoud van de verslaggeving nog steeds bepaald worden door de redactie en niet door de mensen die meebetalen.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.