Uitgevers beloven Blendle trouw na NRC-vertrek

Nieuws |

Dat blijkt uit rondgang van technologiewebsite iCulture en een redactioneel stuk van de Volkskrant.
Woordvoerder Willem-Albert Bol van De Persgroep is verbaasd over het besluit van NRC. Hij noemt de samenwerking “prettig en succesvol” en laat weten voorlopig partners te blijven. De Volkskrant, onderdeel van De Persgroep, zal dus ook aangesloten blijven bij Blendle. “Voor digitale verrijking en andere vertelvormen moet iedereen bij ons op de site zijn, maar de stukken uit de krant vinden [via Blendle] hun weg naar meer lezers”, aldus hoofdredacteur Philippe Remarque.
Ook Vrij Nederland erkent meer lezers te krijgen dankzij de samenwerking en blijft voorlopig aangesloten. Dat meldt hoofdredacteur Ward Wijndelts op Twitter.
Paul van Riessen, adjunct-hoofdredacteur van Quote, laat weten dat rechtstreekse abonnees de voorkeur hebben, maar dat Blendle er wel voor zorgt dat Quote-artikelen via Blendle bij nieuwe lezers belanden. Het blad is daarom niet van plan om te stoppen met Blendle.
Aanleiding van het NRC-besluit is de ingang Blendle Premium. Daarmee kunnen abonnees voor tien euro per maand een aantal artikelen uitzoeken. Toen die abonnementsvorm werd geïntroduceerd, liet NRC ook al weten dat de krant niet mee zou doen. Per 1 april zullen hun stukken daarom niet meer in de digitale kiosk te lezen zijn.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.