YouTube waardevol kanaal voor video's van The Economist

Nieuws |

Het aantal abonnees op het YouTube-kanaal van The Economist is sinds juni met 140 procent gestegen, tot bijna 400.000. Dat meldt Digiday. De gemiddelde kijker bekeek in november 75 procent van alle video’s die geplaatst werden, ten opzichte van 44 procent in juni.
Uit eerder onderzoek bleek dat Facebook verantwoordelijk zou zijn voor 83 procent van alle 20 miljoen video-views van The Economist in november, maar op deze cijfers is kritiek. Bijvoorbeeld door het feit dat Facebook video’s automatisch laat afspelen, wat het beeld vertekent en weinig zegt over betrokkenheid van kijkers. Het grote verschil met Facebook is dat op YouTube de loyaliteit van kijkers groter is en video’s worden uitgekeken.
Ook het commentaar onder de video’s die op YouTube worden geplaatst blijkt van grotere waarde te zijn dan commentaar op Facebook, zegt het hoofd van het videoproductieteam tegen Digiday. Het aantal reacties onder video’s is volgens hem sinds juni toegenomen met 228 procent.
Dit jaar startte de The Economist met de publicatie van drie video’s per week, van ongeveer vijf minuten. Onlangs werden bij de redactie twee mensen aangenomen die zich uitsluitend bezighouden met ‘engagement’ rond video’s op Facebook en YouTube.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.