Socialemedia-app Anchor wordt podcastplatform

Anchor wordt podcastplatform

Met de nieuwe versie van socialemedia-app Anchor kunnen gebruikers gemakkelijk podcasts opnemen, bewerken en uitzenden. Gebruik is tot nu toe gratis.

Met een nieuwe versie richt socialemedia-app Anchor zich helemaal op podcasts. De app faciliteert vanaf nu het opnemen, bewerken en uitzenden van een podcast. Anchor geeft gebruikers bovendien informatie over het aantal luisteraars en hoe vaak een podcasts is gedownload. Gepubliceerde podcasts zijn onder meer beschikbaar in Apple Podcast, Google Play en Spotify.

Anchor begon twee jaar geleden als app voor het delen van informatie, vergelijkbaar met Twitter en Snapchat, maar dan in de vorm van een audiofragment: een ‘wave’. De oprichters – Michael Mignano en Nir Zicherman – wilden met de app audio-conversaties mogelijk maken, als reactie op het eenrichtingsverkeer van radio. Een aantal media maken gebruik van de app, waaronder BuzzFeed en The Outline. Hoeveel gebruikers er in totaal zijn, is niet bekend.

Het aanmaken van een Anchor-account is tot nu toe gratis, evenals de podcast-functie. De app kan bestaat met geld van investeerders en draait nog geen omzet. Voorafgaand aan de lancering in 2016 haalde de app 2 miljoen dollar op. Mignano zegt te werken aan een verdienmodel.

Over Jolanda van de Beld

Jolanda van de Beld studeerde Nederlands, Politicologie en Journalistiek & Media aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als freelance journalist voor onder andere NRC en Investico en houdt zich veel bezig met de nieuwe mogelijkheden van online journalistiek.

Reageer

Geef een reactie

*