App NU.nl biedt pushberichten op basis van locatie

Gert Jaap Hoekman

De nieuwsapp moet persoonlijker en relevanter worden voor gebruikers.

De app van nieuwssite NU.nl heeft vanaf woensdag een optie voor regionale pushberichten. Na een update van de Androidversie van de app is het mogelijk pushberichten te ontvangen met nieuws dat relevant is op de locatie waar de gebruiker zich bevindt. Wanneer de service ook voor iOS-apparaten beschikbaar zal zijn, is niet bekend.

‘Qua pushberichten hadden we tot vandaag maar één smaak,’ zegt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl, ‘namelijk groot nieuws dat iedereen moet weten. Maar er gebeuren ook dingen op lokaal niveau die voor mensen net zo belangrijk zijn als landelijk nieuws.’ Als voorbeeld noemt hij een stroomstoring in Zaandam of een verkeersinfarct rond Den Haag.

Persoonlijk en relevant

Met de nieuwe optie wil NU.nl persoonlijker en relevanter zijn voor mensen. ‘We hopen dat mensen er blij mee zijn, dat ze vaker naar NU.nl komen,’ zegt Hoekman. Ook legt hij uit dat deze update een eerste stap is in ‘het jaar van personalisatie’. Mogelijk volgen er meer experimenten, bijvoorbeeld met pushberichten op basis van interesses. Hoekman: ‘We willen onze service op maat maken voor mensen.’

De app van NU.nl heeft op dit moment dagelijks 1,3 miljoen gebruikers. Om pushberichten te ontvangen voor jouw locatie moet je de app toegang geven tot je locatiegegevens. Op dit moment heeft 40 procent van de gebruikers dat volgens Hoekman al gedaan.

Over Jolanda van de Beld

Jolanda van de Beld studeerde Nederlands, Politicologie en Journalistiek & Media aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als freelance journalist voor onder andere NRC en Investico en houdt zich veel bezig met de nieuwe mogelijkheden van online journalistiek.

Reageer

Geef een reactie

*