Regeling onderzoeksjournalistiek | Vijf tips voor het indienen van een aanvraag

Nieuws |
  • Redactie
  • 05 oktober 2018
  • 377 woorden , 2 min. lezen

1. Vliegende kiep

In de begroting vragen we je vooraf een team samen te stellen waarvoor je per functie een bijdrage vraagt. Dit kunnen voltijd plekken zijn, in vaste dienst, maar ook tijdelijk en in freelanceconstructies. Nu kan het natuurlijk voorkomen dat per verhaal of per fase in het project een andere bezetting nodig is. Om ervoor te zorgen dat je flexibel bent als team, is het daarom mogelijk om een ‘vliegende kiep’ op te nemen (lees hier meer over die mogelijkheid). Een post die je flexibel kunt invullen.

2. 10 procent komt later

Er is een begrotingsformat dat je kunt downloaden in het aanvraagformulier. Lees daar goed de voorwaarden en groene blokken. In het aanvraagformulier kun je alleen opgeven uit wat voor functies en mensen je team bestaat. Daar dien je ook zelf een goede berekening te maken op basis van de maximale bijdrages van 1650 of 3300 euro. Als mensen in deeltijd betrokken zijn dan kan dat natuurlijk, reken dan zelf goed uit wat de maximale bijdrage is die je kunt vragen. Voor elk project is er 10 procent voor andere kosten dan teamleden. Denk daarbij aan tijdelijk advies, coaching, software en dergelijke. Deze hoef je dus niet nu al te begroten!

3. Uitnodiging in Den Haag

Zodra de aanvraagperiode is gesloten, checken wij de aanvragen op basis van de randvoorwaarden en maken wij een eerste rangschikking. De kwalitatief beste aanvragers nodigen wij uit voor een kennismaking bij ons op kantoor in Den Haag, waarna uiteindelijk een deel van de aanvragen gehonoreerd wordt. Deze gesprekken staan gepland op 24, 25 en 26 oktober, houd daar dus rekening mee in je agenda. We doen ons best om de uitnodigingen zo snel mogelijk te versturen.

4. Geen apart activiteitenplan

Het is niet nodig om apart een activiteitenplan te uploaden bij de aanvraag. Alle benodigde informatie kun je kwijt in het aanvraagformulier. Een overzicht over de activiteiten kunnen ook heel goed passen onder de vragen ‘beschrijf in meer detail wat je van plan bent’ en ‘beschrijf de verschillende fases van het plan’.

5. 14 oktober 23:59 uur

Ook niet onbelangrijk: de deadline voor het indienen van een aanvraag is 14 oktober 2018. Hier moeten we strikt in zijn, dus zorg dat de aanvraag uiterlijk om 23:59 uur bij ons binnen is.
Klik hier voor meer informatie over de regeling en het indienen van een aanvraag

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.