Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking

Nieuws | Subsidie
  • Redactie
  • 20 juni 2016
  • 341 woorden , 2 min. lezen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Indienen idee

Van 20 juni t/m 4 september 2016 kunnen aanvragen ingediend worden voor de Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking.[/vc_column_text][vc_column_text]

Doel van de regeling

De Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking is in het leven groepen om de lokale en/of regionale journalistiek te versterken, zodat het publiek beter wordt bereikt en de journalistiek zijn democratische functie beter gaat vervullen. Projecten komen in aanmerking voor subsidie wanneer nieuwe producten, diensten, platforms of bedrijfsmodellen tot stand komen binnen een samenwerkingsverband waaraan tenminste twee partijen deelnemen (zie ook de officiële regeling als download onderaan deze pagina).

De kleine lettertjes:

– Projecten mogen een loopduur hebben van maximaal drie jaar. Projecten worden halfjaarlijks geëvalueerd, waarbij wordt bekeken of de subsidie wordt voortgezet, gewijzigd of ingetrokken.
– Per project geldt een subsidieplafond van € 450.000,-. De subsidie wordt verstrekt op basis van maatwerk, rekening houdend met de behoeftes per regio en per samenwerkingsverband. Er geldt een maximum van € 150.000,- subsidie per projectjaar, voor ten hoogste drie jaar.
– Enkel vernieuwende activiteiten worden gesubsidieerd. Activiteiten die bij de standaard bedrijfsvoering horen zijn niet subsidiabel. Zo worden bijvoorbeeld marketing, huisvesting of administratie niet gesubsidieerd.
– Voor de subsidie geldt een matchingseis van 50%: het Fonds subsidieert slechts de helft van de kosten van de vernieuwende activiteiten. In incidentele gevallen kan hiervan worden afgeweken, bijvoorbeeld wanneer er partijen deel uitmaken van het samenwerkingsverband voor wie het – gelet op de aard van hun organisatie – onmogelijk is om aan het matchingprincipe te voldoen. Voor zover dit aan de orde is, dienen de samenwerkingspartners dit afzonderlijk te motiveren in het projectplan.
– Aanvragers zijn verplicht om in hun projectplan concrete voorstellen op te nemen voor het meten en waarderen van behaalde resultaten.
– Projecten zijn verplicht hun ervaringen te delen met de rest van de sector. Dit gebeurt in de vorm van rapportages, congressen en interviews op svdj.nl.

Downloads

Officiële subsidieregeling
Eisen projectplan
Opzet begroting

Toekenningen

Subsidie voor samenwerkingsverband Newsroom Enschede[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.