Siri kan nu op commando nieuwspodcasts voorlezen

Nieuws |

Give me the news. Sinds deze week kun je met dat spraakcommando Apples slimme assistent Siri opdracht geven om een gesproken nieuwsbulletin te starten. Standaard zal de gebruiker dan het laatste nieuws van NPR (in de VS) en BBC (in het VK) horen, al is er ook de mogelijkheid om een ander bulletin (bijvoorbeeld Fox News) in te stellen.
De nieuwe functionaliteit zit ingebakken in de vorige week verschenen nieuwe versie van iOS, het besturingssysteem waarop iPhone en iPad draaien. Het spraakcommando werkt nog niet in de Nederlandstalige versie van Siri. De software-update wordt gezien als een teken dat de Homepod, Apple’s speaker die moet concurreren met Amazon Alexa en Google Home, bijna klaar is om verkocht te worden.

Slimme speakers

Het spraakcommando maakt het makkelijker om thuis of in de auto naar het laatste nieuws te luisteren. In Nederland zijn BNR/FD en NU.nl onlangs al begonnen met een eigen nieuwspodcast. Daarmee spelen ze niet alleen in op de groeiende populariteit van podcasts – ze sorteren ook voor op een toekomst waarin het steeds makkelijker (en daardoor normaler) wordt om via slimme speakers en smartphones content te starten met een spraakcommando.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.