Tweede ronde subsidie onderzoeksjournalistiek in aantocht

Nieuws |
  • Redactie
  • 14 juni 2019
  • 207 woorden , 1 min. lezen

Net als afgelopen jaar subsidiëren we de ontwikkeling van organisaties (dus geen individuele producties), vergoeden we overwegend arbeidsplaatsen en is er sprake van een voorkeur voor organisaties die in de regio actief zijn. Speciale aandacht zullen we komende ronde besteden aan de mate waarin is nagedacht over de verspreiding en impact van onderzoek, het verduurzamen van initiatieven en adequaat projectmanagement, waarbij beslissingen en strategie samenhangen met het stellen en in kaart brengen van meetbare doelstellingen.

Verdeling van het budget

Een deel van het budget zal gaan naar verlenging van projecten die dit jaar lopen en een deel zal gaan naar nieuwe initiatieven. Er is geen sprake van een vaste verdeling tussen deze beiden; de verdeling is erg afhankelijk van de kwaliteit van de aanvragen en de prestaties van onze huidige projecten. Wat wel vaststaat, is dat we ons uiterste best gaan doen om tot een weloverwogen vergelijk te komen richting het besluit.

Voorwaarden volgen binnenkort

De exacte voorwaarden en spelregels voor de nieuwe ronde maken we binnenkort bekend. We hopen in ieder geval wederom ambitieuze en verrassende plannen te verwelkomen.
Vragen? Neem contact met ons op via 070 361 71 11 of onderzoeksjournalistiek@svdj.nl.
In het eerste jaar van de subsidie voor onderzoeksjournalistiek gingen deze 24 projecten aan de slag. 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.