Vanaf vandaag is iedereen cameraman bij Nu.nl

Nieuws | Nieuws
  • Redactie
  • 04 februari 2016
  • 279 woorden , 1 min. lezen

Met de app NUlive kunnen ooggetuigen van nieuws live video streamen naar de redactie. Daarmee heeft de site in één klap potentieel vijf miljoen cameramensen in het land. Die kunnen snel beelden streamen naar de redactie, die ze vervolgens doorplaatst. De redactie houdt daarbij nadrukkelijk de regie, wat de app onderscheidt van streaming apps als Meerkat en Periscope. “Het is mooi als we snel beelden van een ontsporing van een trein kunnen brengen op NU.nl, maar we willen de bloederige details niet tonen. Met NUlive heeft de redactie controle. Een redacteur kan overschakelen naar een andere streamer, of het beeld op zwart zetten. Ook kunnen we met de gebruiker praten of chatten, om te zorgen dat hij andere beelden gaat maken,” vertelde hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman eerder op SVDJ.nl.

NU_playstore_afb5Nu.nl en TNO zijn al een jaar bezig met de ontwikkeling van NuLive. Hiervoor kregen ze steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Projectpartners TNO en NU.nl leverden allebei hun eigen expertise binnen het project. TNO op het gebied van de techniek achter het livestreamen, NU.nl brengt jaren ervaring met user generated content met zich mee.

Vanaf vandaag kan het grote publiek met de app aan de slag, maar er is eerder al uitvoerig mee getest tijdens verschillende grote evenementen. Het viel de ontwikkelaars daarbij op dat de gebruikers behoorlijk goed in staat waren om verslag te doen, maar ook dat heldere communicatie tussen redactie en streamer heel belangrijk is.

De NuLive app is momenteel alleen nog voor Android telefoons beschikbaar via Google Play en zal later ook voor iOS te downloaden zijn.

Lees ook:  Gert-Jaap Hoekman: ‘Dit hebben wij geleerd bij de ontwikkeling van NUlive’

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.