Project

Team SVDJ Accelerator 2021

Jongvolwassen lezers (tot 40 jaar) missen bij de Volkskrant vertelvormen van journalistiek waarbij in een kort tijdsbestek ze op de hoogte kunnen zijn van het relevante nieuws. De verwachtingen bij de jongvolwassen lezer van digitale producties is hoog en vooral bij beeld (video, graphics) kunnen er nog verbeterslagen worden gemaakt.

Tijdens de Accelerator is de Volkskrant in gesprek gegaan met jongvolwassenen die interesse hebben in de Volkskrant en een digitaal of hybride abonnement hebben. Wat is hun behoefte? Waar liggen hun wensen? De ambitie van de Volkskrant is niet alleen om de oplossingsrichting in te bedden in het redactiesysteem, maar ook om de innovatieve werkwijze van experimenteren op gestructureerde wijze in te voeren bij de Volkskrant en DPG media.

PITCH – Journalistieke organisaties zijn technologie bedrijven geworden. Het journalistieke zwaartepunt is online, waar snel ontwikkelde platforms de dienst uitmaken en de hoeveelheid content eindeloos is.

Om succesvol te zijn moeten mediabedrijven leren hun publiek te begrijpen en producten te ontwikkelen die aansluiten bij hun behoeften. Daarvoor hebben ze interdisciplinaire product-teams nodig die en brug vormen tussen redactie, publiek en uitgever.

Zij gaan in gesprek met het publiek, experimenteren met nieuwe technologieën en vertelvormen en ontwikkelen strategieën om journalistieke producten in lijn te brengen met zakelijk succes.

Hoe je zo’n team opricht? Daar kan de Volkskrant je alles over vertellen. Ze experimenteerden met digitale vertelvormen, audioproducties en uitleg op teasers om onze lezers beter te kunnen bedienen.

Wie
de Volkskrant
Regeling
Jaar
2021

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.