Project

Team SVDJ Accelerator 2021

TwitterTap is een platform dat tweets verzamelt en geschikt maakt voor data-analyse. Het biedt een hele reeks mogelijkheden: netwerkvisualisatie rondom specifieke thema’s, mensen, woorden en hashtags. Het visualiseert data, ook over een langere periode.

Het is voor (onderzoeks)journalisten een permanente uitdaging om hun weg te vinden in de groeiende Twitter-databerg. Wat is betrouwbaar, wie praat met wie waarover, wat is de onderliggende trend en wat is (de bron van) fake news?

Hun beste optie nu is trending-topics van Twitter zelf, veel handwerk en/of universitaire ondersteuning. Maar wat als je snel én diepgaand aan de slag wil? ​

Met TwitterTap vind, bewaar, structureer, analyseer en visualiseer je Twitter-data naar jouw behoefte.  Je maakt gepersonaliseerde analyses die TwitterTap automatisch bijhoudt. Je onderzoekt meer en bespaart tijd. Zo krijg je betere journalistieke producten met visualisaties die het narratief ondersteunen.

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.