Project

Team SVDJ Accelerator 2022

Het Financieel Dagblad was er vroeg bij met een paywall en web first, maar de slag naar echt digitaal is nog niet gemaakt. FD Digitaal wil onderzoeken wat een goede online presentatie zou zijn voor de hoogwaardige financiële journalistiek van het FD.

Hoe transformeert de ‘roze krant’ van web first naar digital first? Het team dat verantwoordelijk is voor de site en app, ervaart dat journalisten hun stuk vooral voor de krant schrijven. Daarmee worden de site en app gereduceerd tot distributie van krantenartikelen, in plaats van producties afgestemd op de wensen van digitaal.

In 2021 is FD Digitaal begonnen met het ontwikkelen van speciale digitale producties. Het team wil artikelen anders aanschrijven, bundelen en van context voorzien. Ook willen ze experimenteren met publiceren op andere tijdstippen. FD Digitaal wil idealiter aan de slag met inhoudelijke journalistiek, voordat het een krantenartikel wordt.

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.