Project

Team SVDJ Accelerator 2022

Terwijl podcasts in de journalistiek steeds belangrijker worden, is het ontdekken van nieuwe podcasts voor luisteraars nog steeds lastig. Algoritmes werken vooral bekende podcastnamen in de hand, maar unieke aanbevelingen worden zelden gedaan. Tegelijkertijd is het moeilijk voor journalistieke (onafhankelijke) podcastmedia en -makers om een nieuw publiek te bereiken.

Luisteraars weten zich geen weg te vinden binnen de hoeveelheid aan kwalitatieve (journalistieke) podcasts. Ze krijgen constant hetzelfde voorgeschoteld door algoritmes of cross-promotie binnen podcast netwerken. Terwijl (onafhankelijke) media en makers alleen kunnen groeien via grote investeringen of door op te gaan in grote, bestaande podcast-netwerken.

Heare heeft een (web-based) beta-app en 75 beta-testers. Het team zal verder bouwen op deze kennis. Aan het eind van het traject, wil Heare de desirability, feasibility en viability van het concept hebben bewezen, én een hechte community van gebruikers hebben opgebouwd.

Wie
Heare
Regeling
Jaar
2022

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.