Project

Team SVDJ Accelerator 2022

Terwijl podcasts in de journalistiek steeds belangrijker worden, is het ontdekken van nieuwe podcasts voor luisteraars nog steeds lastig. Algoritmes werken vooral bekende podcastnamen in de hand, maar unieke aanbevelingen worden zelden gedaan. Tegelijkertijd bereiken (onafhankelijke) journalistieke podcastmedia en -makers steeds lastiger een nieuw publiek.

Luisteraars weten zich geen weg te vinden binnen het ruime scala aan kwalitatieve (journalistieke) podcasts. Ze krijgen constant hetzelfde voorgeschoteld door algoritmes of cross-promotie binnen podcast-netwerken. Terwijl (onafhankelijke) media en makers alleen kunnen groeien via grote investeringen of door op te gaan in grote, bestaande podcast-netwerken.

Om op deze vraag in te kunnen spelen heeft Heare een (web-based) beta-app gebouwd; een community-based audio-platform waarin gebruikers podcasts kunnen ontdekken en tips kunnen delen. Middels experimenten onderzoekt het team van Heare samen met 75 beta-testers hoe dit platform het beste vormgegeven kan worden.

Aan het eind van het traject wil Heare de desirability, feasibility en viability van het concept hebben bewezen, én een hechte community van gebruikers hebben opgebouwd.

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.