Project

De Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) is de publieke lokale media-instelling van Leiden. Er wordt uitgezonden onder de naam Sleutelstad. Sleutelstad heeft sinds 2002 een nieuwsredactie die volledig draait op vrijwilligers (al dan niet met een journalistieke achtergrond).

Om de kwaliteit van de journalistiek te verhogen, willen ze inzetten op een vaste redacteur en eindredacteur die de vrijwilligers kunnen ondersteunen en verder op kunnen leiden.

Door twee redacteuren aan te stellen, willen ze het nieuwsaanbod van Sleutelstad stabiliseren.  Op momenten dat er geen vrijwilligers beschikbaar zijn, met name in de avonduren en de weekeindes, verzorgen deze redacteuren het actuele nieuws, terwijl de rest van de tijd sturing (zowel op nieuwskeuze als -inhoud) wordt gegeven.

Ook willen ze een eindredacteur aanwijzen. De belangrijkste taken zijn het opleiden en begeleiden van vrijwilligers en (master)studenten. Dat gebeurt tijdens het werken op de redactie, maar ook door het organiseren van minimaal vier inhoudelijke trainingen tijdens de projectperiode.