Project

De lokale omroep binnen het publieke bestel verhoudt zich het meest direct en relevant tot bewoners. OPEN wil dit versterken en nieuws diep in de wijken nog beter ontsluiten door het weven van een web en bouwen van een community. Rotterdammers werken op verschillende manieren mee aan het ontsluiten van hun nieuws, van tip of foto tot videoreportage of vlog. OPEN voegt de journalistieke waarde toe.

OPEN werkt al nauw samen met de Rotterdammers, maar wil dit sterker in organisatie en wijken verankeren. Ze vormen communities van Rotterdammers die actief willen bijdragen, beginnend in vier wijken om zo gecontroleerd door te groeien.

Naast het verbinden van partijen en sleutelfiguren, organiseert OPEN ‘wijkredactievergaderingen’. Wijkbewoners schuiven aan voor kennisuitwisseling en actieve betrokkenheid. Ze trainen in mobiel filmen, monteren en storytelling. Communityleden kunnen content uploaden naar de redactie, worden meegenomen in de OPEN werkwijze en gaan actief op zoek naar nieuwsverhalen: hyperlokaal en divers. Rotterdammers worden beter gehoord en gezien en het nieuws van de stad wordt verrijkt.