Storify stopt in mei 2018

Storify stopt

Het is niet meer mogelijk een nieuw account aan te maken.

De socialemedia-service Storify kondigt aan op 16 mei 2018 te stoppen. Het is vanaf nu al niet meer mogelijk een account aan te maken.

Storify is een tool waarmee bloggers en journalisten een tijdlijn kunnen maken op basis van berichten op sociale media: Twitter- en Facebookpost, foto’s van Flickr, video’s van YouTube. Onder meer De Telegraaf en het Algemeen Dagblad maken gebruik van de tool bij hun berichtgeving. Inmiddels is het insluiten van socialemedia-posts in online artikelen gemakkelijker geworden en ondersteunen de websites van nieuwsorganisaties die techniek zelf. De service van Storify is daardoor overbodig geraakt.

Op 16 mei verwijdert Storify alle accounts. Gemaakte tijdlijnen kunnen tot die tijd worden geëxporteerd. Storify is inmiddels onderdeel van Livefyre Studio. De toepassing van Storify wordt voortgezet onder Livefyre, daarvoor hebben gebruikers een nieuwe licentie nodig.

Over Jolanda van de Beld

Jolanda van de Beld studeerde Nederlands, Politicologie en Journalistiek & Media aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als freelance journalist voor onder andere NRC en Investico en houdt zich veel bezig met de nieuwe mogelijkheden van online journalistiek.

Reageer

Geef een reactie

*