Aanvraagronde regeling Talentontwikkeling geopend

Nieuws | Subsidie
  • Redactie
  • 14 maart 2022
  • 240 woorden , 1 min. lezen

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft de subsidieregeling Talentontwikkeling weer opengesteld. Deze subsidie is bestemd voor organisaties die trainingen of cursussen aanbieden rond onderzoeksjournalistiek. Het is tot en met 4 april 2022 mogelijk om een subsidie aan te vragen.

De subsidieregeling Talentontwikkeling is bedoeld om onderzoeksjournalistieke skills een impuls te geven via training, begeleiding, werkervaring of specialisatie. Om de kwaliteit van de onderzoeksjournalistiek in Nederland op niveau te houden en meer journalisten de kans te bieden zich te bekwamen in dit specifieke deel van het vak, richten we ons op mediaorganisaties die hun expertise op dit vlak verder willen delen.

De subsidie is er voor in Nederland actieve organisaties en bedrijven met een missie in de journalistieke sector en die aantoonbaar ervaring hebben met het geven van trainingen en scholing.

In totaal is binnen deze aanvraagronde een bedrag van 275.000 euro beschikbaar. Per project kan tot maximaal 40.000 euro aan subsidie aangevraagd worden; dit kan bijvoorbeeld worden besteed aan de opzet van de cursus of de aanschaf van lesmateriaal.

Deadline en aanvragen

Subsidie kan worden aangevraagd tot en met 4 april 2022. Per project kan subsidie worden verstrekt voor een periode van maximaal één jaar, lopende van 1 mei 2022 tot 30 april 2023.

Ga naar www.svdj.nl/talentontwikkeling voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.