Nog vier dagen om je subsidie-aanvraag in te dienen (gesloten)

Nieuws |
  • Redactie
  • 11 oktober 2018
  • 324 woorden , 1 min. lezen

door Bart Brouwers

En dat zou, gesteld dat je een goed plan hebt voor een verbetering in de structuur van onderzoeksjournalistiek in Nederland, doodzonde zijn.

Maar waarom zeg ik dit eigenlijk? Immers, afgaand op de tientallen (we zijn de tel kwijt, misschien zijn het er al wel honderd) gesprekken die we de afgelopen weken hebben gevoerd met belangstellenden voor de regeling, zal het vast wel goed komen met het aanbod. En heel zwartwit gesproken maken we het onszelf alleen maar moeilijker als straks het aantal aanvragers vele malen te groot bijkt te zijn voor het beschikbare budget. Maar, en nu spreek ik iets minder zwartwit, daar zien we eerlijk gezegd niet tegenop. We hebben nu al een week vrijwel volledig leeggeruimd in onze agenda’s om de aanvragen serieus te kunnen bekijken, bespreken en beoordelen. Daar kijken we enorm naar uit.

Lees ook: Vijf tips voor het indienen van een aanvraag – In de onderzoeksjournalistiek kan meer dan je denkt 

Wat het wel een tikje vreemd maakt is dat het altijd de vraag blijft of die tientallen belangstellenden zich de komende dagen ook daadwerkelijk allemaal gaan melden. Best spannend dus. We hebben al wel een flink aantal aanvragen binnen, maar zoals gewoonlijk wachten de meesten het liefst tot de laatste dag. We kunnen dan ook niet wachten tot dat nachtelijk uur komende zondag, om maandagochtend direct met volle kracht aan het lezen en discussiëren te slaan. Er is deze ronde 2,7 miljoen te verdelen – het gaat dus echt wel ergens over!

Kortom: schroom niet en verras ons met je niet-te-weerstane project om de onderzoeksjournalistiek vooruit te helpen. Kom maar op met die projecten waar we zelfs met de beste wil van de wereld niet aan hebben kunnen denken en zorg er samen met ons voor dat de onderzoeksjournalistiek in Nederland, zeker op regionaal en lokaal niveau, de slag kan maken die onze maatschappij verdient.

Ga hier direct naar de regeling en de aanvraagformulieren

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.