© SVDJ

Podcast: Door de stad in te duiken zorgt OPEN Rotterdam voor verbinding en vertrouwen

Nieuws | Podcast
  • Redactie
  • 19 juni 2024
  • 308 woorden , 1 min. lezen

Media van Morgen: Dé podcast over journalistieke innovatie. In iedere aflevering gaat Suse van Kleef in gesprek met een vernieuwer uit de mediasector. Want hoe doe je dat eigenlijk, de journalistiek innoveren? We kunnen alvast verklappen: het gaat niet over de nieuwste technologische snufjes of megalomane projecten, maar over het begrijpen van problemen en hier stapsgewijs slimme oplossingen voor bedenken.

Dit keer te gast: Sascha Meijer van de lokale publieke omroep OPEN Rotterdam. Hij coördineert de Wijkredactie. Daarmee duiken ze – zoals de naam al doet vermoeden – de wijken van Rotterdam in, op zoek naar bijzondere verhalen die je niet zou kunnen maken vanachter je bureau. Met de Wijkredactie betrekt OPEN de inwoners van Rotterdam bij het maken van nieuws en verhalen.

We zeggen het steeds, innovatie gaat niet alleen maar over de shiny new things. Juist luisteren naar je publiek en dus dicht bij de inwoners van Rotterdam zijn helpt de lokale omroep ontwikkelen en steeds betere verhalen te maken.

Wat levert dit project de omroep nog meer op? En hoe is het team van een wat lossere aanpak, steeds planmatiger te werk gegaan bij de Wijkredactie?

Sascha’s tip: Door te luisteren en vragen te stellen kunnen mensen zich echt herkennen in de verhalen die je maakt.

Beluister de hele aflevering

Komende weken publiceren we iedere woensdag een nieuwe aflevering van de podcast Media van Morgen. Bekijk deze pagina voor meer informatie en beluister alle afleveringen of luister de aflevering via het springcastplatform.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.