Podcast: Pionieren met een hyperlokale nieuwsbrief in Castricum

Nieuws | Podcast
  • Redactie
  • 05 juni 2024
  • 278 woorden , 1 min. lezen

Media van Morgen: Dé podcast over journalistieke innovatie. In iedere aflevering gaat Suse van Kleef in gesprek met een vernieuwer uit de mediasector. Want hoe doe je dat eigenlijk, de journalistiek innoveren? We kunnen alvast verklappen: het gaat niet over de nieuwste technologische snufjes of megalomane projecten, maar over het begrijpen van problemen en hier stapsgewijs slimme oplossingen voor bedenken.

In aflevering 5 praat Suse met Rens Blom over zijn uit de hand gelopen hobby Nieuws uit Castricum. Een wekelijkse hyperlokale nieuwsbrief die de geboren en getogen Castricummer naar eigen zeggen is begonnen uit onvrede over de onderwerpkeuze en inhoudelijke kwaliteit van de lokale huis-aan-huisbladen.

Inmiddels zijn er ruim 170 edities gemaakt en heeft de nieuwsbrief zo ’n 1400 abonnees. Rens werkt parttime aan de nieuwsbrief en experimenteert nog altijd met het verdienmodel. Hij vertelt ons hoe hij met beperkte middelen een betrokken community heeft opgebouwd door strategisch gebruik te maken van polls en directe interactie met zijn lezers.

Rens’ tip voor aspirant-nieuwsbriefmakers? Niet zomaar beginnen zoals hij deed, maar eerst uitzoeken of er vraag naar is en gedegen doelgroep onderzoek doen.

Beluister de hele aflevering

Komende weken publiceren we iedere woensdag een nieuwe aflevering van de podcast Media van Morgen. Bekijk deze pagina voor meer informatie en beluister alle afleveringen of luister de aflevering via het springcastplatform.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.