The Atlantic vervangt commentsectie door online brievenrubriek

Nieuws |

De website van het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic heeft de reactieruimte onder artikelen afgelopen vrijdag gesloten. In plaats daarvan start de website met een ‘Letters section’, waarin de beste reacties op artikelen worden gepubliceerd. Inzenden kan enkel per e-mail. Dat maakte The Atlantic vrijdag bekend op de website. De Letters section is vergelijkbaar met een brievenrubriek zoals bekend van papieren kranten en tijdschriften: redacteuren lezen de ingestuurde reacties en kiezen de meest interessante inzendingen voor publicatie.

Vervelende conversaties

‘Over the years, robust conversation in The Atlantic comments section has too often been hijacked by people who traffic in snark and ad hominem attacks and even racist, misogyny, homophobia, and anti-Muslim and anti-Jewish invective,’ schrijft de redactie van The Atlantic in de aankondiging van de Letters section. De website wil niet langer een platform bieden aan dit soort conversaties. In plaats daarvan wil de redactie respectvolle en intelligente reacties uitlichten. The Atlantic hoopt zo slimme en kritische lezers een rol te geven op hun website.
Veel media, zowel in Nederland als wereldwijd, hebben de reactieruimte op hun website gesloten in de afgelopen jaren. De reden is over het algemeen gebrek aan tijd of capaciteit voor moderatie. Tegenover NiemanLab verklaart Atlantic-hoofdredacteur Adrienne LaFrance dat de redactie nog gaat experimenteren met hoe vaak en hoe veel reacties ze publiceren. Vrijdag publiceerde The Atlantic direct vier reacties.
Lees ook: Wat gaat er verloren als de reactiemogelijkheid verdwijnt?

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.