Project

Team SVDJ Accelerator 2022

Terwijl decentrale overheden er steeds meer verantwoordelijkheden bij krijgen, kampen lokale en regionale media juist in toenemende mate met een tekort aan middelen om de macht te controleren. De data-hooiberg die overheden produceren is lastig te doorzoeken zonder enige ervaring of het juiste hulpmiddel. Open State Foundation biedt die kennis en het middel.

Open State Foundation bouwt het dashboard Journalistiek Dashboard Lokaal (JODAL) waarin meerdere databronnen gebundeld worden. Hierdoor kan met een enkele zoekopdracht meer gevonden worden. Dit helpt om een onderzoek in de open data te versnellen en het biedt de kans om nieuwe verbanden en verhalen in data te ontdekken.

Op deze manier maakt Open State Foundation overheidsdata voor een grotere groep journalisten beschikbaar en bruikbaar. Zo krijgen journalisten de mogelijkheid om de politiek op de voet te blijven volgen.

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.